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Livre
José Manuel LORENZO, Auteur | LONDRES : ACADEMIC PRESS | Developments in Food Quality and Safety | 2024Strategies to Improve the Quality of Foods, Volume One in the Developments in Food Quality and Safety series explores salt, sugar and fat reduction, while also discussing natural alternatives and nitrate and nitrate salts. Enrichment of foods wi[...]Livre
This document outlines the general principles that should be understood and followed by food business operators at all stages of the food chain and that provide a basis for competent authorities to oversee food safety and suitability. This editi[...]Livre
La « Hazard Analysis Critical Control Point » (HACCP) est une méthode de maitrise de la sécurité alimentaire de provenance américaine. Ses objectifs sont de prévenir, d’éliminer et/ou de réduire à un niveau acceptable tout danger susceptible de [...]Livre
Marie-Noëlle Bellon-Fontaine, Directeur de publication ; Anne-Laure Boutillier, Directeur de publication ; Christophe Hermon, Directeur de publication ; Nadia Oulahal, Directeur de publication ; Sylvie Perret, Directeur de publication ; Catherine Stride, Directeur de publication | PARIS : LAVOISER - TEC & DOC | SCIENCES ET TECHNIQUES AGRO-ALIMENTAIRES | 2021Les consommateurs sont aujourd'hui de plus en plus exigeants et demandent le risque zéro. Un enjeu important pour la filière agroalimentaire réside dans la maîtrise de la qualité sanitaire afin de prévenir l'implantation et le développement de f[...]Livre
SOPHIE Prache, Directeur de publication ; Véronique Santé-Lhoutellier, Directeur de publication ; CATHERINE DONNARS, Directeur de publication | VERSAILLES : EDITIONS QUAE | MATIERE A DEBATTRE ET DECIDER, ISSN 2115-1229 | 2021Depuis une dizaine d’années, de nombreuses études questionnent notre consommation d’aliments d’origine animale. Les impacts de l’élevage sur l’environnement, les effets sur la santé humaine d’une consommation excessive de viande rouge et de char[...]Livre
Les grandes étapes de la sécurité sanitaire en France au cours du XXème siècle. Face aux risques retrace l'histoire de la sécurité sanitaire en France, du siècle des Lumières à nos jours. Une histoire dans laquelle se croisent et se répondent le[...]Livre
This textbook provides both the theoretical and concrete foundations needed to fully develop, implement, and manage a Food Fraud Prevention Strategy. The scope of focus includes all types of fraud (from adulterant-substances to stolen goods to c[...]Livre
Understanding Codex, now in its 5th edition, is a useful tool to introduce the Codex Alimentarius and its collection of international food standards to the public. The Codex Alimentarius is a collection of international food standards adopted by[...]Livre
Now in its 6th Edition, this highly acclaimed textbook provides sanitation information needed to ensure hygienic practices and safe food for food industry personnel as well as students. It addresses the principles related to contamination, clean[...]Livre
Fernando Pérez-Rodríguez ; Panagiotis Skandamis ; Vasilis Valdramidis | Cham : SPRINGER | Food Microbiology and Food Safety | 2018This book focuses on the food safety challenges in the vegetable industry from primary production to consumption. It describes existing and innovative quantitative methods that could be applied to the vegetable industry for food safety and quali[...]Livre
Valérie Camel ; Gilles Rivière ; Bruno Le Bizec | PARIS : LAVOISER - TEC & DOC | SCIENCES ET TECHNIQUES AGRO-ALIMENTAIRES, ISSN 0243-5624 | 2018La qualité sanitaire des aliments est l'objet de préoccupations croissantes chez les consommateurs français et européens, alors que paradoxalement les systèmes mis en place ces trente dernières années pour assurer cette qualité sont de plus en p[...]Livre
Dans la jungle des mentions, obligatoires ou pas, des médailles, des macarons, des allégations et la savane du pur marketing, dont les imprimés envahissent les moindres recoins des emballages des produits alimentaires, il n'est pas toujours évid[...]Livre
This book describes practices used on farms and in farmers markets selling foods directly to consumers in U.S. and international markets. It identifies hazards associated with those practices that could put consumers at increased risk for foodbo[...]Livre
This interdisciplinary textbook provides the reader with vital information and comprehensive coverage of foodborne microbial pathogens of potential risk to human consumers. It includes human pathogens and toxins originating from plants, fungi an[...]Livre
The best traditions of the Food and Agriculture Organization of the United Nations (FAO) and the World Health Organization (WHO) have encouraged food-related scientific and technological research as well as discussion. In doing so, they have lif[...]