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Livre
Nul doute que l’intérêt des biotechnologies en œnologie ne faiblira pas dans les années à venir. Elles se révèlent indispensables pour relever le défi de l’élaboration de vin dans un contexte de réchauffement climatique, avec son corollaire de d[...]Livre
Dennis D. Miller ; C. K. Yeung | 2022"Food chemistry is the study of the chemistry of foods, their deterioration, and the principles underlying the improvement of foods for the consuming public. It is the application of chemistry to the development, processing, packaging, preservat[...]Livre
Pablo JULIANO, Auteur ; Kai KNOERZER, Auteur ; Jay SELLAHEWA, Auteur ; Minh H. NGUYEN, Auteur ; Roman BUCKOW, Auteur | LONDRES : ELSEVIER | 2022Food Engineering Innovations Across the Food Supply Chain discusses the technology advances and innovations into industrial applications to improve supply chain sustainability and food security. The book captures the highlights of the 13th Inter[...]Livre
Food Structure Engineering and Design for Improved Nutrition, Health and Wellbeing presents new insights on the development of new healthy foods and the understanding of food structure effect on nutrition, health and wellbeing. Sections cover a)[...]Livre
La fermentation, procédé ancestral de préservation de nombreux aliments, revient au gout du jour notamment pour l'image de naturalité qu'elle induit. Marie-Claire Frédéric, journaliste pionnière en France en la matière, a contribué à faire conna[...]Livre
The reduction in nutritional quality of food due to microbial contamination is a problem faced by much of the developing world. To address contamination-related hunger and malnutrition, it is crucial to enforce quantitative and qualitative prote[...]Livre
De tous les livres sur la bière, celui-ci est sans doute le plus intrigant par sa facture, son style et son pari de faire comprendre les procédés les plus complexes. Il donne à la bière de la consistance, lui prête vie, la fait comprendre et aim[...]Livre
JIANQUAN KAN, Directeur de publication ; KEWEI CHEN, Directeur de publication | Singapour : SPRINGER | 2021This book presents fundamental and practical information on food chemistry. Using 2-D barcodes, it illustrates the specific reactions and potential transformation mechanisms of food constituents during various manufacturing and storage processes[...]Livre
Michael Zeece | 2020A definitive resource that integrates chemistry with food components, illustrates effects of chemistry on food quality, and highlights the relationship between diet and health. Introduction to the Chemistry of Food describes the composition of f[...]Livre
GWENOLA Yannou-Le Bris ; Hiam Serhan ; Sibylle Duchaîne | LONDRES : ISTE éditions | Agriculture, sciences des aliments et nutrition | 2019L'accès à une alimentation de qualité pour tous reste un enjeu sociétal majeur. À travers des projets issus du concours ÉcoTrophélia, Écoconception et éco-innovation dans l'agroalimentaire présente les dispositifs pour écoconcevoir des produits [...]Livre
Cet ouvrage s'intéresse à la structure des aliments, de leur conception à leur consommation. La structure d'un aliment correspond à l'organisation de ses éléments structuraux et aux relations qui existent entre eux. La connaissance et la mesure [...]Livre
L'agro-alimentaire est l'un des secteurs industriels les plus touchés par les accidents critiques tels que les explosions, les incendies ou les écoulements polluants. Ces accidents ont de lourdes conséquences humaines, matérielles, financières o[...]Livre
Food Process Engineering and Technology, Third Edition combines scientific depth with practical usefulness, creating a tool for graduate students and practicing food engineers, technologists and researchers looking for the latest information on [...]Livre
While continuing the tradition of expansive coverage, Fundamentals of Food Process Engineering, Fourth Edition, has been updated and revised. The new edition of this classic text emphasizes problem solving, including technological principles tha[...]Livre
Advances in Food Rheology and Applications presents the latest advances in the measurement and application of food rheology, one of the most important tools for food companies when characterizing ingredients and final products, and a predictor o[...]