EMULSION
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L'agroalimentaire est très riche en produits conditionnés sous forme d'émulsions ou de mousses, comme le lait et ses dérivés, la margarine ou la mayonnaise.Il existe une grande diversité dans les émulsions alimentaires, tant au niveau de leurs p[...]Livre
The effective use of microemulsions has increased dramatically during the past few decades as major industrial applications have expanded in a variety of fields. Microemulsions : Properties and Applications provides a complete and systematic ass[...]Livre
Food structure at the molecular level and how it impacts on health, taste, texture and shelf life is becoming an increasingly important area of science. Food Colloids: Self-Assembly and Material Science describes new developments in the theory a[...]Livre
Food Colloids: Interactions, Microstructure and Processing describes the principles and practice underlying the formulation of food emulsions, dispersions, gels, and foams. Emphasis is on understanding how the functional properties of biopolymer[...]Livre
Compagnons indispensables de la beauté et de la séduction, les produits cosmétiques ont vu leurs fonctions se diversifier au cours de l'évolution de l'humanité.Plus que toute autre activité de formulation, la cosmétologie possède une longue trad[...]Livre
Texture is one of the most important attributes used by consumers to assess food quality. With its distinguished editor and international team of contributors, this authoritative book summarises the wealth of recent research on what influences t[...]Livre
Longtemps appréciés sans restriction par les consommateurs, les « corps gras » ou « lipides alimentaires » ont vu leur prestige tempéré par la mise à jour de l'activité des lipoprotéines macromoléculaires comme facteurs de risque pour le dévelop[...]Livre
Texture is one of the most important attributes used by consumers to assess food quality. This quality is particularly important for the growing number of semi-solid foods from sauces and dressings to yoghurt, spreads and ice cream. With its dis[...]Livre
A discussion of fundamental characteristics, theories and applications for liquid-liquid colloidal dispersions. It profiles experimental and traditional measurement techniques in a variety of emulsified systems, including rheology, nuclear magne[...]Livre
- Solid State Behaviour Liquid Crystalline Lipid-Water Phases - The Liquid State - Monolayers in Surface Films, Bubbles and Foams - Lipid Interaction with Proteins and Other Polymers - Dispersions of Lipid-Water Phases - Emulsion Sciences a[...]Livre
Content 1, Fundamentals : high moisture systems. 2, Fundamentals : low and intermediate moisture systems. 3, Physico-chemical and enzymatic changes. 4, Microbiology and water activity. 5, Technology : diffusion properties and non equilibrium st[...]Livre
Sommaire : I Quelques vues générales sur les matériaux argileux. II L'état colloïdal dans les argiles. III Les gisements de bentonite. IV Propriétés physiques. V Propriétés chimiques. VI Réalisation pratique des dispersions et émulsions. VII Pro[...]Thèse-Mémoire
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SOMMAIRE: 1.Le domaine concerné. 2.Activité de surface. 3.Rhéologie. 4.Les émulsions. 5.Les mousses. 6.Les protéines aux interfaces liquides. 7.Les dispersions.