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Food structure at the molecular level and how it impacts on health, taste, texture and shelf life is becoming an increasingly important area of science. Food Colloids: Self-Assembly and Material Science describes new developments in the theory a[...]Livre
Small solid particles absorbed at liquid interfaces arise in many industrial products and processes such as anti-foam formulations, crude oil emulsions and flotation. They act in many ways like traditional surfactant molecules, but offer distinc[...]Livre
Food Colloids: Interactions, Microstructure and Processing describes the principles and practice underlying the formulation of food emulsions, dispersions, gels, and foams. Emphasis is on understanding how the functional properties of biopolymer[...]Livre
Les objectifs poursuivis par cet ouvrage sont triples : présenter les notions de chimie essentielles à l'élève ingénieur, révéler l'importance et l'intérêt du sujet pour toutes les sciences de l'ingénieur, et enseigner à réfléchir à la manière d[...]Livre
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SOMMAIRE: 1.Acides organiques, substances minérales, vitamines, lipides. 2.Les glucides. 3.Les composés azotés. 4.Les composés phénoliques. 5.Arômes. 6.Analyse sensorielle des vins. 7.Effets physiologiques du vin et de certains de ses constituan[...]