COLLOIDE
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Food structure at the molecular level and how it impacts on health, taste, texture and shelf life is becoming an increasingly important area of science. Food Colloids: Self-Assembly and Material Science describes new developments in the theory a[...]![]()
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Small solid particles absorbed at liquid interfaces arise in many industrial products and processes such as anti-foam formulations, crude oil emulsions and flotation. They act in many ways like traditional surfactant molecules, but offer distinc[...]![]()
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Food Colloids: Interactions, Microstructure and Processing describes the principles and practice underlying the formulation of food emulsions, dispersions, gels, and foams. Emphasis is on understanding how the functional properties of biopolymer[...]![]()
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Les objectifs poursuivis par cet ouvrage sont triples : présenter les notions de chimie essentielles à l'élève ingénieur, révéler l'importance et l'intérêt du sujet pour toutes les sciences de l'ingénieur, et enseigner à réfléchir à la manière d[...]![]()
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Dictionary of Colloid and Interface Science includes more than 300 terms, with tables, references and a biographical section that puts important developments in colloid and interface science into historical perspective. This dictionary is approp[...]![]()
Thèse-Mémoire
Sommaire : Méthodologie de prélèvement et d'étude ; Analyse des échantillons et interprétations![]()
Thèse-Mémoire
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Sommaire : Tome 1: loi d'action de masse, théorie des ions, indice de soerensen, hydrolyse, les colloïdes, attaque et dissolution, oxydation, réduction, précipitation, réactions par voie sèche, analyse spectrale, marche de l'analyse qualitative,[...]![]()
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SOMMAIRE: 1.Le domaine concerné. 2.Activité de surface. 3.Rhéologie. 4.Les émulsions. 5.Les mousses. 6.Les protéines aux interfaces liquides. 7.Les dispersions.![]()
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SOMMAIRE: 1.Acides organiques, substances minérales, vitamines, lipides. 2.Les glucides. 3.Les composés azotés. 4.Les composés phénoliques. 5.Arômes. 6.Analyse sensorielle des vins. 7.Effets physiologiques du vin et de certains de ses constituan[...]