DETECTION
|
Documents disponibles (16)

![]()
Livre
CLARE MILLS ; HARRY WICHERS ; KARIN HOFFMANN-SOMMERGRUBER | CAMBRIDGE : WOODHEAD PUBLISHING LIMITED | 2007Controlling allergens in food is a matter of increasing importance for the food industry. Effective handiing of allergens depends on identifying allergenic ingredients, creating separate production unes for allergen-free products, and effective [...]![]()
Livre
Les campylobacterioses constituent aujourd'hui la maladie zoonotique la plus souvent notifiée chez l'homme dans l'Union européenne. La bactérie est surtout connue pour son pouvoir pathogène et les infections intestinales, en grande partie d'or[...]![]()
Livre
GERALD M. SAPERS ; JAMES R. GORNY ; AHMED E. YOUSEF | FLORIDE : TAYLOR & FRANCIS $c CRC PRESS | 2006Fresh and fresh-cut fruits and vegetables have an excellent safety record. However, surveillance data from the US. Centers for Disease Control and Prevention and recent foodborne illness outbreaks have demonstrated that the incidence of foodborn[...]![]()
Livre
PATRICE ARBAULT ; JEAN DAUSSANT | PARIS : LAVOISER - TEC & DOC | SCIENCES ET TECHNIQUES AGRO-ALIMENTAIRES | 2005Qualité et sécurité sont les deux mots clés de l'industrie agroalimentaire. Les méthodes immunochimiques reposent sur l'utilisation des anticorps pour la capture, la détection ou la purification des contaminants. Cet ouvrage fait le point sur le[...]![]()
Livre
Mycotoxins - toxic compounds produced by fungi - pose a significant contamination risk in both animal feed and foods for human consumption. With its distinguished editors and international team of contributors, Mycotoxins in food summarises the [...]![]()
Livre
This wide-ranging text reviews the wealth of recent research on assessing and managing the risks from pesticide, veterinary and other chemical residues in food. After an introductory chapter on the key issues in food toxicology, Part I covers th[...]![]()
Livre
CHRISTIAN J. DUCAUZE | PARIS : LAVOISER - TEC & DOC | SCIENCES ET TECHNIQUES AGRO-ALIMENTAIRES | 2003Fraudes alimentaires - Approche réglementaire et méthodologie analytique étudie dans quelle mesure la chimie analytique est capable de répondre aux exigences réglementaires et d'apporter ainsi une réponse aux questions posées. Cet ouvrage n'est[...]![]()
Livre
PHILIP W. LEE ; HIROYASU AIZAWA ; ALDOS C. BAREFOOT ; JOHN J. MURPHY | WEST SUSSEX : JOHN WILEY & SONS | 2003"The agrochemical industry is, globally, one of the most heavily regulated industries today. Extensive product chemistry, environmental fate, residue chemistry, ecotoxicology, and mammalian toxicology data are required to support the registratio[...]![]()
Livre
PHILIP W. LEE ; HIROYASU AIZAWA ; ALDOS C. BAREFOOT ; JOHN J. MURPHY | WEST SUSSEX : JOHN WILEY & SONS | 2003Second volume on the residue analytical methods for agrochemicals.![]()
Livre
Outre de vastes progrès en recherche fondamentale, le génie génétique a ouvert la voie à de nouvelles techniques aux nombreuses applications pour l'Homme et son environnement. Le but de cet ouvrage est d'exposer de manière simple et exhaustive l[...]![]()
Livre
J.F. JACKSON ; H.F. LINSKENS ; R.B. INMAN | BERLIN : SPRINGER-VERLAG | MOLECULAR METHODS OF PLANT ANALYSIS | 2002The debate over genetic manipulation and its use inplant improvement and protection has led to an increased demand for developing methods for detecting and characterizing genetic manipulation in plants and plant products such as seeds and foods.[...]![]()
Livre
Moins médiatique que le prion,, Listeria monocytogenes ou les salmonelles, Escherichia co//0157:H7 représente pourtant un réel problème de sécurité alimentaire. À tel point que tous les grands pays développés (États-Unis, Canada, Japon Royaume-[...]![]()
Thèse-Mémoire
![]()
Livre
Sommaire : alizarine rouge S, iodure d'allyle hexamine, aurine-tricarboxylate d'ammonium, ammonium nitrophénylhydroxylamine, benzidine, alpha-benzoïne oxime, cacothéline, acide dihydroxytartrique, dimercaptohiodiazole, p-diméthylaminobenzalrhoda[...]![]()
Thèse-Mémoire