RESIDU
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Article
Jean-Pierre CRAVEDI, Auteur |La présence de résidus de pesticides dans les denrées à la suite des traitements phytosanitaires pré- et postrécolte est source d'inquiétudes pour de nombreux Français en raison d'un éventuel risque pour la santé. Les dispositifs réglementaires,[...]![]()
Article
Amiel BOULLEMANT, Auteur ; Rio TINTO, Auteur ; Armand NGANSOP, Auteur ; Anne VENTURA, Auteur ; Éva QUÉHEILLE, Auteur ; Florent BOURGEOIS, Auteur ; Maxence HOYAS, Auteur |![]()
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Après un demi-siècle d'utilisation intensive de produits phytosanitaires organiques de synthèse, d'effets non intentionnels et de désordres écologiques, un des enjeux essentiels de l'agriculture du XXI° siècle est de répondre à la demande croiss[...]![]()
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In the interest of improving the safety and nutritional quality of the food supply. Toxins in Food presents the current state of knowledge on the content, chemical properties, mode of action, and biological effects of toxins occurring in food. C[...]![]()
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Forming the bedrock of modern applications of food analysis, the third volume of the Handbook of Food Analysis, Second Edition explores usage and results with chemometrics, differential scanning calorimetry, chromatographic and electrophoretic t[...]![]()
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Volume 1 of the Handbook of Food Analysis, Second Edition evaluates current methods of measuring optical properties and other physical characteristics of food and of tracing moisture and ash content and nutrient analytes ranging from peptides, p[...]![]()
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Thoroughly updated to accommodate recent research and state-of-the-art technologies impacting the field. Volume 2 compiles modern methods for the detection of residues in foods from pesticides, herbicides, antibacterials, food packaging, and oth[...]![]()
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This wide-ranging text reviews the wealth of recent research on assessing and managing the risks from pesticide, veterinary and other chemical residues in food. After an introductory chapter on the key issues in food toxicology, Part I covers th[...]![]()
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Pesticides, nitrates, vache folle: l'agriculture d'aujourd'hui n'inspire plus confiance et n'est pas durable. Jusqu'à présent, la seule alternative crédible était l'agriculture biologique. Mais voici qu'arrivent l'agriculture raisonnée et lesOGM[...]![]()
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The use of additives in foods remains both widespread and, for some consumers, controversial. Additives are used for a wide range of purposes, particularly in improving the quality of food products. Whilst valuing products with the right taste, [...]![]()
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CHRISTIAN J. DUCAUZE | PARIS : LAVOISER - TEC & DOC | SCIENCES ET TECHNIQUES AGRO-ALIMENTAIRES | 2003Fraudes alimentaires - Approche réglementaire et méthodologie analytique étudie dans quelle mesure la chimie analytique est capable de répondre aux exigences réglementaires et d'apporter ainsi une réponse aux questions posées. Cet ouvrage n'est[...]![]()
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PHILIP W. LEE ; HIROYASU AIZAWA ; ALDOS C. BAREFOOT ; JOHN J. MURPHY | WEST SUSSEX : JOHN WILEY & SONS | 2003"The agrochemical industry is, globally, one of the most heavily regulated industries today. Extensive product chemistry, environmental fate, residue chemistry, ecotoxicology, and mammalian toxicology data are required to support the registratio[...]![]()
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PHILIP W. LEE ; HIROYASU AIZAWA ; ALDOS C. BAREFOOT ; JOHN J. MURPHY | WEST SUSSEX : JOHN WILEY & SONS | 2003Second volume on the residue analytical methods for agrochemicals.