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Auteur JEAN-CLAUDE LAGUERRE |
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Publication scientifique
JEAN-CLAUDE LAGUERRE ; L.-P. Ratoandromlala ; A. Humeau ; J.-P. Gadonna ; L. Lakhal | 2014-08-17 00:00:00,000Poster présenté au congrès IUFOST 2014 à Montréal du 17 au 21 août 2014Article : Publication scientifique
Currently, the new trend is the development of microwave hot air drying control in order to solve the problem of hot spots on the product. So in this study, a microwave/hot air drying system with the ability of automatic power density control wa[...]Article : Publication scientifique
JEAN-CLAUDE LAGUERRE ; P. Gadonna-Widehem ; D. Marier ; E. Onillon ; L. Ait-Ameur ; I. Birlouez-Aragon |5 pagesThèse-Mémoire
KISSELMINA YOUSSOUF KONE, Candidat ; ALBERT DUQUENOY, Directeur de thèse ; JEAN-CLAUDE LAGUERRE, Directeur de thèse | PARIS BEAUVAIS : AgroParisTech INSTITUT POLYTECHNIQUE LASALLE BEAUVAIS | 2011Cette étude porte sur l'amélioration de la qualité de la tomate séchée par microondes assistés par air chaud (MOAC). Le principal but recherché est la préservation de la qualité de la tomate séchée en évitant notamment l'apparition de tâches noi[...]Publication scientifique
I. Douiri-Bédoui ; P. Jacolot ; C. Druon ; F.J. Tessier ; JEAN-CLAUDE LAGUERRE ; H. Abdellaoui ; R. Alexa ; ICEF (2011-05-22 / 2011-05-26; Athène, Grèce) | 2010-09-01 00:00:00,000Article : Publication scientifique
The thermal inactivation of Salmonella enterica in media of different water activities (Sodium chloride solution at aw = 0.99 and sesame cream at aw = 0.49) has been investigated. Cultures were heated in 2ml screw cap vials in a water bath at 55[...]Article : Publication scientifique
The fluorimetric FAST method, a simple tool for the optimization of microwave pasteurization of milk
The effect of microwave pasteurization of cow's milk on its nutritional quality was examined by the FAST method (Fluorescence of Advanced Maillard products and Soluble Tryptophan). Raw milk samples were submitted to different laboratory scale in[...]